Ik heb iets met oude auto’s. Ze doen mij herinneren aan mijn jeugd. De bovenstaande rauw pruttelende Fiat 500, die midden jaren 50 op de markt kwam. Ik was er natuurlijk nog lang niet. In deze midden jaren 50 ontwikkelde auto had een 479 cc motor welke 13 pk leverde. Niet echt een auto die de keien uit de straat trok. De maximumsnelheid was zo’n 85 kilometer per uur. Wanneer je erin zit is dat best wel snel voor zo’n klein blikkie. De gehavende ruime oldtimer hierboven bestond wellicht al zo’n 10 jaar eer ik hem ontdekte. Juffrouw Koeman reed er in. Een kenau van een wijf. Dus vond ik dat autootje ook maar stom. Goed, de wijsheid komt duidelijk met de jaren en vind het nu ik het prachtig wanneer er eentje voorbij pruttelt. Vastleggen die handel!

 

Bij mij kun je in principe voor de meeste routines binnen fotografie terecht. Echter Documentaire Portret Fotografie is een stijl waar ik mij graag mee bezighoudt.

De modellen hieronder zijn personen waarmee ik op pad ben geweest naar locaties waar zij bijzondere herinneringen aan hebben. Verhalen die er toe doen. Het zijn plekken waar zij bijzondere herinneringen aan hebben of gewoon graag komen. Een ding is zeker: het uiteindelijke resultaat van de foto’s is dat zij meer kracht uitstralen en het model een sterke identiteit geven.

Hans

Generatie met verhalen die er toe doen

Het verhaal over zijn vader

Bizarre gelijkenissen met die van mijn moeder

Beiden Joods

Herkenbare herinneringen, vol van leegte en kilte

Toch heeft onze tocht een mooi einde

De twinkeling in zijn ogen verraad het plezier, van een onveranderd schoolplein

Daar, waar hij als 5-jarig mannetje speelde

Hans

Christopher

Kees

Bob

Felipe

deportretten

Ik ben altijd op zoek en blijf vragen. Ik heb de obsessieve drang om te voelen wat mijn ‘modellen’ voelen. Misschien voor de hand liggend, maar de meesten van hen zijn geen makkelijke praters. Verhalen hoeven niet altijd even ‘zwaar’ te zijn. Het gaat om de puurheid van een verhaal in beeld, veelal zwart-wit. Lees je dat beeld goed, dan ga je vanzelf de kleur er in zien.

videoproducties

In vele soorten en maten. Kort, lang, kleur, zwartwit, van bedrijfsfilm tot social-media campagnes. Ik maak ze allemaal. Liefst zo verhalend mogelijk. Gescript, ongescript, het maakt niet uit en ben overal voor te porren. Ik kan heel veel laten zien, maar dat doe ik liever tijdens een goed gesprek. Daarom nu, alleen even op de site; “DENNIS”, een teaser voor een  ‘shortdoc-serie. Vijf van deze producties hebben inmiddels 2,2 miljoen mensen bereikt. Deze producties zijn in samenwerking met Stichting Plots & Laatdoven geproduceerd.  Wil je meer weten? Bel mij gewoon even, wel zo snel: 06 53 93 48 37

prachtigeopdrachtgevers

Van klein MKB tot Internationaal. In ruim 25 jaar creatief ondernemerschap heb ik veel éénpitters, maar ook grote organisaties met 30plus bij mogen staan in hun ontwikkeling van visuele bekendheid. Fotografie en grafisch ontwerp zijn hierin altijd de basis geweest. Film en web zijn ruim 15 jaar geleden als routines in mijn pakket toegevoegd. De toen nog onbekende term ‘Beeldmarketing’ was vanaf dat moment een feit.

Gewaardeerde opdrachgevers: Stichting Plots & Laatdoven; Centennium Consultancy; Centennium Opleidingen; De Waterlelie – expertisecentrum voor epilepsie & speciaal onderwijs; Flevohome Chaletbouw; Provence Vacances, Orgnac Frankrijk; Bas van Werven; NK Personal Training; NickTraint; De Zaak Einstein, Laurens Overtoom; Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC); Your Financials; WarmteWacht; Medisch Centrum de Coepel; Tandartspraktijk Haasnoot; Mieke Snepvangers Photography; Belvilla; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; Markante Koppen; MikstMedia – Podcast Programma Makers; Uniglobe Travel Holland (UTH); Boat Bike Tours; Route Mobiel; Designmasters en vele, vele anderen.

de visuele impressie volgt snel, dus houd ‘m in de gaten!

programmaopafroep

Het begon als Spielerei. Het werd toch al snel een serieuze zaak. Wat doe je als je bij opdrachtgevers wegens Corona niet meer op de werkvloer mag filmen? Video zonder beeld! Podcasten dus. Samen met collega André Vermeulen plannen gesmeed en serieus geïnvesteerd in een studio. Eén ding was zeker: we wilden geen commercieel productiebedrijf worden, maar echte programmamakers.
Voorwaarden: een prettige stem, voldoende scherpe humor, uitstekende montage en bovenal goede onderwerpen. Heb je plannen? Bel mij!

 

GOOODMORNING VIETNAMMMM

Ooit is het ergens ontstaan. Podcasten komt niet uit de lucht vallen. Het fenomeen ontstond in 1997. Het was niet Adam Curry die mijn liefde voor de radio deed opbloeien, maar hij behoort zeker tot één van de aanjagers van ‘Radio op Afroep’. Wil je weten waar het begon? Luister dan maar snel naar deze podcast!

EEN GOED GESPREK MET PETER TRIMBOS

Nummer twee in de podcastserie is Peter Trimbos. Een fotograaf pur sang, die met zijn carrièrewendingen gelijkenissen met die van mij vertoont. Kortom, Trimbos ontkomt niet aan mijn collegiale vragenvuur. Prachtig om te horen hoe hij in het beeldende leven als pro staat.

INTERVIEW JAAP KEIJZER VAN KEIJZER VVE BEHEER

In 2021 is netwerken met de toen opgelegde covid-berperkingen nog belangrijker geworden. Iedereen werkt op afstand en dus vooral digitaal. Maar op afstand werken als VVE beheerder is voor de goede klantrelatie niet altijd even handig. Je gezicht laten zien via een webcammetje wordt niet gewaardeerd. Er wordt van je verwacht langs te komen wanneer dat nodig is. Aangezien Jaap Keijzer service in een hoog vaandel heeft staan, is hij dan ook vaak onderweg.

Bovenstaande podcasts zijn uit eerdere opgenomen series.

Wil je meer podcasts luisteren?
Klik dan snel naar de website van MikstMedia, want daar staat nog veel meer.

JOB HENDRIKS Beeldmarketing

+31 653 93 48 37

job@d-signs.nl

 

AANGEDREVEN DOOR SJMT