Ooit noemde iemand een tijdens een pitch: “Kom eens langs voor een goede kop koffie-strategie.” Hij hoopte hiermee een langdurige samenwerking binnen te halen. Ik ben zelf van mening dat wanneer je melk door de koffie heen roert er van een goede strategie al weinig meer over is. Ik houd dan ook van de puurste vorm: Zwart! Maar, drink hem vooral zoals je wilt. Theetje mag ook.
Wat die koffiestrateeg betreft, is die er geloof ik wel beter van geworden. Dus wie weet waar óns gesprek toe leidt.
O ja, je kijkt trouwens tegen een espresso piston aan.

Communicatie kun je niet vastpakken, maar wel uitbeelden. En dat is precies waar ik als Beeldmaker voor sta. Ik beheers stuk voor stuk expertises als fotografie, film en grafisch (web)ontwerp, die op zichzelf staan maar niet altijd zonder elkaar kunnen. Ik verbind ze allemaal met elkaar. Het resultaat: een logisch geheel, niks meer en vooral niks minder. Job Hendriks 2023

Hier is het allemaal mee begonnen. Fotografie! Als 10 jarig mannetje stond ik al ijverig fotootjes af te drukken. Ik zie het nog voor mij. Een vergrotingskoker, flauw geel licht, drie bakken met chemische goedjes: ontwikkelaar, stopbad en fixeer. Tot slot een bak spoelwater. Wat een gedoe allemaal. Maar wel een basis waar ik de rest van mijn leven op kan teren. Het meeste is mij bijgebleven het papier. Barietpapier. Maar daarover later meer…

Hans

Christopher

Kees

Bob

Felipe

deportretten

Ik ben altijd op zoek en blijf vragen. Ik heb de obsessieve drang om te voelen wat mijn ‘modellen’ voelen. Misschien voor de hand liggend, maar de meesten van hen zijn geen makkelijke praters. Verhalen hoeven niet altijd even ‘zwaar’ te zijn. Het gaat om de puurheid van een verhaal in beeld, veelal zwart-wit. Lees je dat beeld goed, dan ga je vanzelf de kleur er in zien.

videoproducties

In vele soorten en maten. Kort, lang, kleur, zwartwit, van bedrijfsfilm tot social-media campagnes. Ik maak ze allemaal. Liefst zo verhalend mogelijk. Gescript, ongescript, het maakt niet uit en ben overal voor te porren. Ik kan heel veel laten zien, maar dat doe ik liever tijdens een goed gesprek. Daarom nu, alleen even op de site; “DENNIS”, een teaser voor een  ‘shortdoc-serie. Vijf van deze producties hebben inmiddels 2,2 miljoen mensen bereikt. Deze producties zijn in samenwerking met Stichting Plots & Laatdoven geproduceerd.  Wil je meer weten? Bel mij gewoon even, wel zo snel: 06 53 93 48 37

Filmproducties zijn te zien na het ontvangen van een wachtwoord.
Stuur mij gerust een mail.

prachtigeopdrachtgevers

Van klein MKB tot Internationaal. In ruim 25 jaar creatief ondernemerschap heb ik veel éénpitters, maar ook grote organisaties met 30plus bij mogen staan in hun ontwikkeling van visuele bekendheid. Fotografie en grafisch ontwerp zijn hierin altijd de basis geweest. Film en web zijn ruim 15 jaar geleden als routines in mijn pakket toegevoegd. De toen nog onbekende term ‘Beeldmarketing’ was vanaf dat moment een feit.

Gewaardeerde opdrachgevers: Keijzer VvE Beheer Noordkwijk; KolpaVvE Vastgoedmanagement Rotterdam; Stichting Plots & Laatdoven; Boeketterie Wassenaar; ExoFlexHomes; De Procesoptimalist; Dune Uitvaartbegeleiding; Powermindcoach; Stralend aan Zee; Igro, ontwerp met inhoud; Ippon Marketing; Centennium Consultancy; Centennium Opleidingen; De Waterlelie – expertisecentrum voor onderwijs & epilepsie; Flevohome Chaletbouw; Provence Vacances, Orgnac Frankrijk; Dorrit Steens; De Woordwinkel, André Vermeulen; Marc Baars, Parnassia Groep; Bas van Werven; NK Personal Training; NickTraint; De Zaak Einstein, Laurens Overtoom; Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC); Your Financials; WarmteWacht; Medisch Centrum de Coepel; Tandartspraktijk Haasnoot; Mieke Snepvangers Photography; Belvilla Vakantiewoningen; Thomas Cook Nederland; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; Markante Koppen; MikstMedia – Podcast Programma Makers; Uniglobe Travel Holland (UTH); Boat Bike Tours; Route Mobiel; Designmasters en vele, vele anderen.

programmaopafroep

Het begon als Spielerei. Het werd toch al snel een serieuze zaak. Wat doe je als je bij opdrachtgevers wegens Corona niet meer op de werkvloer mag filmen? Video zonder beeld! Podcasten dus. Samen met collega André Vermeulen plannen gesmeed en serieus geïnvesteerd in een studio. Eén ding was zeker: we wilden geen commercieel productiebedrijf worden, maar echte programmamakers.
Voorwaarden: een prettige stem, voldoende scherpe humor, uitstekende montage en bovenal goede onderwerpen. Heb je plannen? Bel mij!

 

GOOODMORNING VIETNAMMMM

Ooit is het ergens ontstaan. Podcasten komt niet uit de lucht vallen. Het fenomeen ontstond in 1997. Het was niet Adam Curry die mijn liefde voor de radio deed opbloeien, maar hij behoort zeker tot één van de aanjagers van ‘Radio op Afroep’. Wil je weten waar het begon? Luister dan maar snel naar deze podcast!

EEN GOED GESPREK MET PETER TRIMBOS

Nummer twee in de podcastserie is Peter Trimbos. Een fotograaf pur sang, die met zijn carrièrewendingen gelijkenissen met die van mij vertoont. Kortom, Trimbos ontkomt niet aan mijn collegiale vragenvuur. Prachtig om te horen hoe hij in het beeldende leven als pro staat.

INTERVIEW JAAP KEIJZER VAN KEIJZER VVE BEHEER

In 2021 is netwerken met de toen opgelegde covid-berperkingen nog belangrijker geworden. Iedereen werkt op afstand en dus vooral digitaal. Maar op afstand werken als VVE beheerder is voor de goede klantrelatie niet altijd even handig. Je gezicht laten zien via een webcammetje wordt niet gewaardeerd. Er wordt van je verwacht langs te komen wanneer dat nodig is. Aangezien Jaap Keijzer service in een hoog vaandel heeft staan, is hij dan ook vaak onderweg.

Bovenstaande podcasts zijn uit eerdere opgenomen series.

Wil je meer podcasts luisteren?
Klik dan snel naar de website van MikstMedia, want daar staat nog veel meer.

JOB HENDRIKS Beeldmarketing

+31 653 93 48 37

job@d-signs.nl

 

AANGEDREVEN DOOR SJMT